Hoppa till sidans innehåll

SM orientering 2018

30 JAN 2018 17:05
Under 2018 kommer Jönköpings OL-allians tolv orienteringsklubbar att arrangera sju SM-tävlingar i orientering för seniorer och juniorer.
  • Skapad: 30 JAN 2018 17:05

Totalt väntas omkring 3 000 startande och dessutom blir det publiktävlingar där vem som helst ges möjlighet att springa SM-banorna och känna på SM-terrängen.

De olika SM-tävlingarna är den 7 april då det är ultralång i Vireda och den 20 april är det natt­ vid Ryttarns mosse. Den 2 juni är det sprint (kval + final) och den 3 juni är det sprintstafett båda dessa är i Stadsparken med tävlingscentrum Friaredalen. Under hösten är alla tävlingarna i Hok med följande datum 8-9 september långdistans, 14-15 september medeldistans och den 16 september stafett.

SM är organiserat med en gemensam styrgrupp där Göran Carnander är generalsekreterare, tävlingschef är Sven-Åke Karlsson, Lisbeth Karlsson är representant för OL-alliansen, Mattias Karlsson är tävlingsrådgivare, arena-ansvarig är Stefan Elmqvist, IT-ansvarig är Bo Granstedt och personalansvarig är Agneta Hallberg Hansson. Organisationen bygger sedan på att i de flesta fall är samma klubb ansvarig för samma funktion genom alla tävlingar. Exempel på detta är att IK Vista och Ölmstads IS är ansvariga för parkeringen och Tenhults SOK för markenteriet på samtliga tävlingar.

Alla uppdrag kommer att ersättas enligt fastställd ”dagsverk” oavsett hur många personer man väljer att använda för uppdraget. JOK har tävlingsledarrollen på natt-SM genom Fredric Gustafsson och på medel-SM genom Ingmar Andersson. Tävlingsledarrollen blir något mindre belastande än på en vanlig tävling då många funktioner drivs och fungerar under den samlade SM-organisationen. När det gäller banläggning så har JOK fått uppdrag att lägga banor på natt-SM och sprintstafetten. På natt-SM är det Johan Hansson och Krister Rosjö som är banläggare och på Sprintstafetten är det Klas Friborg och Niklas Alvaeus. Det finns också en marknadsgrupp som jobbar med att hitta samarbetspartners där Lennart Larsson ingår.

Övriga uppdrag som redan nu är klart är att JOK kommer att delta är med vissa IT-funktioner och att hjälpa till vid arenabyggandet.  Det finns uppdrag kvar att bemanna som kontrollutsättning, kontrollvakter mm så är någon intresserad av att ställa upp så kontakta Agneta; antingen via mejl: This is a mailto link eller 072-9746366.

Det finns en hemsida för SM 2018, http://www.smorientering2018.se/ och man kan även gå via Jönköping OK:s hemsida under fliken arrangemang där det finns en länk till SM 2018. 

Skribent: Agneta Hallberg Hansson
Epost: Adressen Gömd

  

               JOK-VILDEN
      Tävla i skog och mark
   - utan karta och kompass

Postadress
Jönköpings OK
Åsabadet 1
562 40 Taberg

This is a mailto link

Telefon till stugan
036 - 64083


Läs mer

 

Postadress:
Jönköpings OK - Orientering
Åsabadet 1
56240 Taberg

Besöksadress:
Åsabadet 1
56240 Taberg

Kontakt:
Tel: 03664083
E-post: This is a mailto link

Se all infoareal

nassjorehab

smalandsidrotten