Hoppa till sidans innehåll

Veterantävling 10 augusti

2017-09-11 17:26
  • Uppdaterad: 2017-10-01 20:33

 Veterantävling vid Odensjö Gård den 10 augusti 2017.

 Tävlingen planerades redan hösten 2016 att genomföras på Bockastenskartan vilken även täcker Odensjöområdet. Denna karta har jag använt vid två tidigare tävlingar men då norr om Ubbarp. Denna gång planerade jag att ha TC vid Odensjö Gård. Jag kontaktade markägaren Magnus Wareborn som var positiv och godkände min plan. Jag kontaktade jakträttsinnehavaren som gav klartecken då ingen jakt pågick under denna period. Allt verkade OK men när jag studerade kartan ute i terrängen visade sig att den inte var reviderad på Odensjödelen. Det var bara sätta igång med ”kartritning” så att den kunde   användas till en veterantävling. Det blev många timmar i skogen under vintermånaderna.

När kartan nästan var färdig kom nästa överraskning. Stora delar av området skulle röjas och andra slutavverkas. Jag och Arnold Bäck hade ett möte med markägaren under Påsken. Vi fick då en karta på vilka områden som skulle röjas och avverkas. Jag fick namn och telefonnummer till skogsmästaren som skulle genomföra arbetet. Jag framförde mitt ärende om tävlingsplaneringen. Han förstod direkt mitt problem och var mycket hjälpsam. Han flyttade slutavverkningen en vecka så att vi kunde genomföra tävlingen. Han lovade även att rensa upp efter röjningen.

Vid banläggningen undveks de områden som berördes av röjningen. Banlängderna ska vara cirka 2km, 3km och 4km. Det räckte med 19 st kontroller.

De valda kontrollerna kontrollerades av Erland Ling som påpekade en diffus kontroll vilket medförde en kartjustering och ny kontroll.

När jag kom hem från kusten i början av augusti upptäckte jag att parkeringsgärdet var plöjt. Jag tog kontakt med markägaren som förklarade orsaken. Han erbjöd oss att parkera på herrgårdstomten alldeles vid TC.

Tävlingen genomfördes med 102 startande vilka verkade nöjda med arrangemanget. Resultat presenterades efter tävlingen på Sörgården samt på veteranernas hemsida.

De ansvariga för tävlingen var: Lennart Kammenhed, Erland Ling, Rolf Jonasson, Bo Carlström, Gunnar Antonsson, Arnold Bäck.

 Dusch och fika var som vanligt på Sörgården. Fikat med goda mackor och kaka ordnades denna dag av Barbro Claesson, Monica Kammenhed och Kerstin Elf.

Lennart Kammenhed

Skribent: Per Granevik
Epost: Adressen Gömd

Egna arrangemang:
Bauernatta 5 april, Sörgården. Nattorientering
Ansvarig: Fredrik Gustafsson

Vilden X-trail 27 maj, Tabergs motorbana. Terränglopp
Ansvarig: Henrik Ulldahl

Bauertrampet 27 augusti, Krokavadet. Orienteringstävling, långdistans
Ansvarig: Ingmar Andersson

Medarrangörer:
Vätternrundan 16-17 juni, Rosenlund. Cykeltävling
Ansvarig: Mats Johansson

Ironman 9 juli, Jönköping. Triatlon
Ansvarig: Ingmar Andersson

  JOK-VILDEN

Postadress
Jönköpings OK
Åsabadet 1
562 40 Taberg

This is a mailto link

Telefon till stugan
036 - 64083


Läs mer

 

Postadress:
Jönköpings OK - Orientering
Åsabadet 1
56240 Taberg

Besöksadress:
Åsabadet 1
56240 Taberg

Kontakt:
Tel: 036-64083
E-post: This is a mailto link

Se all infoareal

nassjorehab

smalandsidrotten